Fjern pigmentflekker med laser

Våre Dye-VL / IPL eller KTP og lasere fjerner effektivt og skånsomt pigmentflekker, hyperpigmentering og solskader.

Litt om pigmentflekker (hyperpigmentering)?

Pigmentflekker oppstår som oftest i ansikt, hals, bryst eller på hender og viser seg som mørke flekker på huden i de aktuelle områdene. Pigmentflekker kommer som oftest fra langvarig eksponering for sterk sol, men genetikk og hormonelle faktorer spiller en stor rolle.

Melasma som er hormonelle pigmenter kan ikke/skal som oftest ikke behandles med laser, men vi har gode alternative behandlinger som passer utmerket til dette.

Våre lasere / Dye-VL - IPL, KTP kan utføre flere typer behandlinger

Solskader , pigmentflekker og fregner oppstår ofte etter solskader i huden, dette kan effektivt reduseres eller fjernes helt etter behandling med Dye-VL- IPL eller KTP.

Couperose, eller utvidede kapillerer /telangektasier , og rødhet kan effektivt fjernes med IPL, noen ganger kan det være nødvendig å kombinere med vår Nd-Yag laser.

Aldersflekker eller leverflekker som oppstår etter mange år med sol, kan fjernes fra ansikt, bryst og hender. Melasma , hormonelle pigmenter i huden bør aldri behandles med IPL eller laser da dette kan gjøre melasmaen mer framtredene, vi kan her tilby andre gode behandlinge.

Slik behandler vi dine pigmentflekker

Vi vil først evaluere ditt hudproblem , gjerne med en Visia hudanalyse for å kartlegge huden din og gi deg riktig evaluering av ditt pigmentproblem, vi vil så gå igjennom behandlingsforløpet slik at du har fullstendig forståelse for hva som skal skje før, under og etter behandlingen.

Før selve behandlingen vil vi rense huden din og du vil få briller på øynene dine for å beskytte de for lyset. Vi ligger så på en kald gele på huden din som gjør behandlingen mer behagelig for deg, du vil likevel merke ett lite ubehag under selve behandlingen.
Noen forklarer smerten som at ett strikk strammes og slippes mot huden din. Dette er en smerte de aller fleste tåler uten problemer.

Fjerning av pigmentflekker og melasma utføres ved våre klinikker i Bergen sentrum og i Knarvik Senter.

FAQ
 • Hvor mange behandlinger vil jeg trenge?
  Dette er selvfølgelig svært individuelt fra problem til problem og fra person til person, men i de aller fleste tilfeller så vil 2-3 behandlinger med 2-3 ukers mellomrom være nok.
 • Hva må jeg tenke på før en behandling.
  • Unngå sol en måned før behandling, området som blir behandlet må også holdes utenfra sol en måned etter behandling. Dette gjelder også solarium, eller selvbruningskrem .
  • Unngå sterke kremer/syrer som a.vitaminsyre, retinol ca 1 uke før behandling.
  • opplys om du står på medisiner som gjør deg lysømfintlig, du vil da ikke kunne utføre behandlingen.
 • Hvem kan få behandling
  • Alle, men ikke de mørkeste hudtyper eller de med melasma, kontakt oss for andre alternativer for pigmentbehandling
  • vi behandling ikke de som er gravid eller ammer.
  • i noen tilfeller anbefaler vi vurdering hos hudlege før eventuell behanlding om pigmentet ikke er typisk solskade/solar lentigo.
 • Hva kan du forvente etter behandlingen
  Noen ganger umiddelbart eller innen 48 timer vil pigmentet som har blitt behandlet blir mørkere og mørkere. Det vil sees ut som en “tynn” skorpe som vil drysse av etter 4-7 dager.
 • Hvordan skal jeg behandle huden etterpå
  Vi anbefaler å rense huden som vanlig, bruk gjerne en etterbehandlings krem som f.eks Aquaphore fra Eucerin Du kan fortsette å bruke dine vanlige hudprodukter så snart huden er tilhelet. Husk solkrem da området som er behandlet vil være “ny” sårbar hud de første ukene etter behandling, og kan lett bli solbrendt og ny solskade kan oppstå.
Priser
Ansikt første gang
kr. 3100
Hele ansiktet
Ansikt andre gang
kr. 1850
Etter første behandling
Pigmentflekk
kr. Fra 1000.-
Èn pigmentflekk
Hender
kr. 1700
Gjelder begge hender
Bryst
kr. 3100
Hele brystet utenom hals
Kinn
kr. 1850
Gjelder kinnet
Rebecca i Tbl Medical

Har du spørsmål vedrørende denne tjenesten?

Hei. Jeg heter Rebecca Bergetun. Jeg eller mine kolleger vil hjelpe deg ved første anledning. Send en epost til post@tblmedical.no, eller ring kundesenteret på tlf: 464 26 421.