Har du fått pigmentflekker i sommer?

Etter sommerferien har det vært utrolig mange som har kontaktet oss for å få hjelp til å fjerne pigmentflekker som har oppstått i løpet av sommerferien.
Sommeren er dessverre høytid for oppblomstring av pigmentflekker, og det med god grunn, for det er ofte overdreven soling som er skyld i dette problemet.

Hvorfor får jeg pigmentflekker?

Sol og gjerne overdrevet soling er den største faktoren for oppblomstring av pigmentflekker, aldringstegn og leverflekker. Disse kommer av at enkelte områder på huden har opphoping av melanin, som igjen gjør at huden bli overfølsom for sol og at vi får mørkere flekker der.
Huden blir rett og slett mer brun fordi det er mer malanin i det området av huden.
Hvorfor man får pigmentflekker er vanskelig og si, men genetikk og hormonelle endringer som graviditet og p-piller spiller en stor rolle her, men det kan også være så enkelt som at du tidligere har tidligere vært solbrent på det aktuelle området.

Hvordan fjerner jeg pigmentflekkene?

Det er viktig å huske på at det finnes hovedsakelig to typer pigmentflekker og vi kan hjelpe deg med begge typer.

Pigmentflekker som ligger høyt i huden, kan som oftest fjernes lett med vår effektive IPL Laser. Lyset trekker ut melaninen slik at pigmentet drysser av, som oftest er det nok med 1 til 2 behandlinger.
Overfladiske peelinger kan også hjelpe, men du må da regne med flere behandlinger med noen ukers pause.

Dypere pigmenter som Melasma/ Chloasma kommer som oftest av hormonelle endringer, der pigmentene ligger dypere og tettere i huden.
Denne typen pigmentflekker bør ikke fjernes med laser, det er en stor risiko at laser kan gjøre pigmentene vondt verre visst det brukes laser på disse flekkene.
For å fjerne hormonelle pigmentskader anbefaler vi et kremprogram fra DermaCeutic og i noen tilfeller en kjemisk peeling som Spot Peel og Jessner peel for de med dypere pigmenter.

Bruker du tid og penger på å fjerne pigmentflekker, må du være forsiktig i solen senere i livet også. Både hormonelle pigmenter og andre solskader har dessverre en lei tendens til å dukke opp igjen ved uforsiktig soling.

Les mer om fjerning av pigmentflekker med laser og fjerning av pigmentflekker med peeling.