PRP Behandling

PRP, er helt naturlig behandling for generell hudfornying. Den er også kjent som Platelet Rich Plasma, vampyr behandling, dracula behandling, eller som det Norske navnet – Blodplateberiket plasma.

PRP Behandling i Bergen

PRP, også kjent som Platelet Rich Plasma, vampyr behandling, dracula behandling, eller som det Norske navnet – Blodplateberiket plasma. Henvisningen til Dracula og vampyr er fordi pasientens eget blod blir brukt i behandlingen.

PRP er ikke en ny behandling, den har blitt brukt i den «medisinske verden» i flere tiår, spesielt innenfor ortopedi, tannhelse og idrettsmedisin.
PRP i skjønnhetsbehandling har allerede i mange år vært en av de mest populære skjønnhetsbehandlingene i USA der spesielt Hollywood kjendisene sverger til behandlingene med PRP.
Norge og spesielt i Bergen er på godt og vondt stort sett alltid litt etter når det gjelder å ta i bruk nye behandlingstekniker, men i de siste årene har PRP for alvor blitt en populær behandling også i Bergen.

Behandlingen med PRP er en stamcellebehandling der dine egne vekstfaktorer blir brukt. Dette er en helt naturlig behandling, der dine egne vekstfaktorer i konsentrert form blir injisert i et spesifikt område på kroppen.
Resultatet blir en forhøyet cellefornying, som igjen gir økt produksjon av kollagen og elastin i områdene som blir behandlet.

Behandlinger med PRP

Hvordan foregår behandling med PRP

Behandlingen går ut på å ta en liten mengde blod som sentrifugeres, slik at vi kan separere blodets egne vekstfaktorer og proteiner som disse cellene inneholder.

PRP løsningen gis enten ved å bruke en tynn nål/ eller ved hjelp av mikroneedling eller med en mesogun. Den injiserers i små mengder tilbake til områdene som skal behandles. Dette øker reparasjon av skader, og en raskere fornyelse av celler og vev. Dette fører da til økning i nydannelse av kollagen grunnet økt angiogenese (nydannelse av årer) mer sirkulasjon til områdene og mer fuktighet i huden.

Hvor mange behandlinger som er nødvending, er forskjellig fra person til person.
Ung hud som ønsker å forebygge med litt redusering er som oftest fornøyd etter kun en behandling.
Eldre hud, med spesifikke indikasjoner kan trenge opp til 3 behandlinger.

Vekstfaktorene som blir brukt i PRP** (Growth Factor wikipedia link**)

 • VEGF (Vasculat Endothelial Growth Faktor)
  Stimulerer replisering av fibroblaster, øker produksjon av elastin,kollagen, hyalaronsyre og stimulerer angiogenese
 • **Platelets Derived Growth Factors (PDGFaa, PDGFbb. PDGFab)
  **For sårtilheling, syntese av ekstracellulær matriks, stamceller og differensiering av fibroblaster.
 • **Transforming Growth Factors Beta (TGFbeta1, TGFbeta2)
  **Stimulerer celledeling og profilaerasjon av mange typer celler, blant annet stamceller til hudfornyelse av fibroblaster til kollagen-syntese.
 • **Endothelial growth factor (EGF)
  **Stimulerer hudceller til celledeling og økt aktivitet, samt stimulering av angiogenese.

Kontraindikasjoner og etterbehandling.

Da behandlingen går ut på at vi bruker pasienten sitt eget blod, er allergiske reaksjoner ikke tilstede. Som ved andre typer injeksjoner kan det oppstå blåmerker, som kan vare i noen dager. Det er vanlig å være rød og litt hoven den første dagen. De eneste gruppene man ikke behandler er gravide og blødere

Behandle hårtap med PRP

Vi har skrevet en artikkel om hvordan PRP kan stoppe og til dels reversere hårtap. Les mer her :

FAQ
 • Hvem passer behandlingen til

  Behandlingen er perfekt for deg som ønsker en naturlig hudfornying.

  Ved å kombinere med Dermapen/mikroneedling er det mulig å jobbe spesifikt med arr og linjer for bedre resultater enn PRP alene.

  Injisering av prp vil også kunne gi noe volumøkning til områder som linjer og furer.

  Kan hjelpe for deg som ønsker reduksjon av blå ringer rundt øyne, kun med hjelp av dine egne vekstfaktorer

 • Hva må jeg tenke på før behandling

  Unngå soling av huden de siste 4 ukene før behandling, du bør også slutte med sterke retinol kremer o.l en uke før behandling om du skal ha dermapen i behandlingen.

  Kom uten sminke, velhydrert og spis sunn mat samme dag ( selvsagt også tilvanlig ) for å få den beste resultatet av din PRP

  Vi behandler ikke over aktiv akne, eksem eller aktiv herpes utbrudd.

 • Er det lang nedetid etter behandling
  Nei, kun litt rødhet i hud og tørrhet samme dag og kanskje 1-2 dager etter behandlingen. PrP er dine egne superceller som betyr en rask tilhelning.
 • Kan PRP kombineres med andre behandlinger
  Ja, PRP kan brukes sammen med fkes dypere laserbehandlinger for raskere tilhelningstid og bedre effekt av laser behandlingen.
Priser
Ansikt 1 behandling
kr. 5990.-
Ansikt 3 behandlinger
kr. 14990
Ansikt og hals 1 behandling
kr. 6900
Ansikt og hals 3 behandlinger
kr. 15990
Rebecca i Tbl Medical

Har du spørsmål vedrørende denne tjenesten?

Hei. Jeg heter Rebecca Bergetun. Jeg eller mine kolleger vil hjelpe deg ved første anledning. Send en epost til post@tblmedical.no, eller ring kundesenteret på tlf: 464 26 421.