Fjern sprengte blodkar med laser

Med våre topp moderne Nd:Yag lasere og Dye-VL -IPL kan vi effektivt fjerne sprengte blodkar og vener fra fra kropp og ansikt.

Effektiv fjerning av sprengte blodkar og edderkopp-kar

Laserbehandling med Nd-Yag og Dye-VL / IPL er en effektiv måte å fjerne sprengte blodkar og edderkopp-kar, couperose, diffuse rødhet eller kirsebær angiomer både i ansikt og på kropp.

Vår erfaring er din trygghet

Vi har utført denne behandlingen på tusenvis av kunder de siste 10 årene der de alle fleste har fått svært gode resultater.
Vår erfaring og våre topp-moderne lasere som kontinuerlig oppdateres til de siste og beste på markedet gir deg som kunde trygghet for at du får den beste behandlingen hos oss.

Hva er sprengte blodkar

Telangiektasier er den medisinske terminologien for sprengte blodkar og edderkopp kar (på grunn av sine edderkoppvev-lignende form)
Felles for alle disse betegnelsene er at det kjennetegnes som små tynne, men godt synlige, røde eller blå blodkar som ligger høyt opp i huden.

Selv om disse svært skjemmende karene hører sammen med det store karsystemet vårt, så har de ingen funksjonell verdi for kroppen vår, og kan dermed trygt fjernes med laser. Ønsker du vakre ben uten skjemmende synlige blodkar, så er laserbehandling med Nd:Yag laser en effektiv ikke-kirurgiske måte å fjerne de på.
Som oftest trengs det kun én behandling med våre effektive laser, men avhengig av området og størrelsen kan det være nødvendig med flere behandlinger med 3-4 måneders mellomrom på kropp, 3-4 og ukers mellomrom på ansikt.

Fakta
Telangiektasi er en vanlig hudforandring med utvidede, små blodårer. Couprose er telangiektasi i ansiktet. Jordbærflekker en føflekk som består av telangiektasier. Telangiektasier er kun et kosmetisk problem. Laserbehandling kan benyttes for å fjerne telangiektasier.

Mer informasjon

Kilde: Store Norske Leiksikon

Hvordan behandle sprengte blodkar?

Man kan fjerne sprengte blodkar ved hjelp av laserbehandling med Nd-Yag laser og Dye-VL -IPL lys behandling. De mørke “pigmentene”- hemoglobinet i blodkarene og cellene absorberer laserlysets energi, som igjen termisk ødelegger veggene i blod karet.

Dette gjør at blodkaret kollapser og blir ødelagt, kroppen sitt lymfesystem vil ta bort det som er skadet som ved et blåmerke. Som oftest ser du resultatet med engang, men noen ganger vil du trenge en eller flere behandling. Det ingen ubehag for deg som pasient i denne prosessen.

comparison photo1 comparison photo2
Dra i den vertikale linjen velge mellom før og etter. Bildet viser før og rett etter èn behandling med laser hos TBL Medical. Som du ser så har de sprengte blodkarene blitt kraftig redusert, men ikke helt borte. Pasienten vil derfor trenge en behandling til.

Denne behandlingen utføres ved klinikken i Bergen sentrum og ved Knarvik Senter

FAQ - Ofte spurte spørsmål

 • 1. Hvordan vil huden se ut etter en behandlingen?

  På kropp : Dette er forskjellig fra person til person. Noen kan bli litt hoven i huden som ved ett katteklor, dette vil forsvinne som oftest i løpet av noen dager, vi anbefaler ikke varme bad, bruk av nylonstrømper og hard trening så lenge huden er sår.
  Som oftest trengs ingen etterbehandling, men vi anbefaler allikevel å smøre huden med en egnet laser krem som K-Ceutic eller Aleo-Vera Gel eller hvit vaselin. Det endelige resultatet vil være synlig etter noen måneder etter behandlingen

  På ansikt : De fleste opplever lettrødhet og varme i huden, vi anbefaler derfor å kjøle ned en god del samme dag etter behandling. Du kan også oppleve at pigmenter som solskader blir mørkere iløpet av de første 48 timene, disse vil drysse av etter ca 4-7 dager. Noen få kan også oppleve å bli noe hoven , spesielt gjelder dette for de som røyker.

 • 2. Hvordan føles behandlingen ?
  Du vil kjenne et varmt stikk når laserlyset treffet karret, og rett etterpå vil du kunne se at karret ikke fyller seg opp igjen med blod. Det kjennes ut som et varmt nålestikk, men de fleste synes ikke behandlingen er vond, vi bruker Cryo kjøling for å minimere eventuell smerte.
 • 3. Hvordan foregår selve behandlingen?
  Vi vil først evaluere ditt karproblem med en gratis konsultasjon. Det er viktig å ikke utsette området for sol de siste 4 ukene før og etter , selvbruningskrem ca 2 uker før og etterbehandling, da dette kan føre til pigmentforandringer i området som blir behandlet.
  Under selve behandlingen vil du vil få på deg briller som beskytter øynene dine mot laserlyset. Noen ganger vil vi ligge en kald kontaktgele på huden din for å minimere smerten og varmen fra laseren. Det kommer an på utseende på karret og beliggenhet hvordan vi vil behandle med laseren.
 • 4. Hvem kan få behandling
  • så og si alle kan få denne behandlingen, men mørkere hudtyper kan dessverre ikke få utført behandling med Dye-vl -IPL pga fare for pigmentskader.
  • vi behandler ikke de som er gravid eller ammer
  • Det er visse kontraindikasjoner på ulike medisiner, og noen medisinske diagnoser. Spesielt medikamell behandling som gjør deg lysømfintlig. Det er viktig at du oppfører alle medisiner under konsultasjonen og husker å gi beskjed til oss om noe skulle endre seg i behandlingsforløpet.
 • 5. Hvilke lasere bruker vi for å fjerne kar ansikt
  • Vi bruker ofte en kombinasjon med Dye-vl 500-600nm og Nd. Yag 1064nm for å oppnå best resultat
 • 6. Hvilke lasere bruker vi til å behandle kar på kropp
  • I sentrum bruker vi ND-yag 1064 nm - Fotona SP Dynamis Pro
  • I Knarvik bruker vi ND -Yag 1064 nm - Harmony XLI
 • 7. Er det noen bivirkninger med behandlingen
  • vanlige, men forbigående bivirkninger er rødhet og hevelse
  • Hevelse kan forekomme, men er forbigående.
  • Brannskader, overfladiske blemmer kan forekomme , men er sjeldent og er forbigående
  • Pigmentskader er ytterst sjelden, det er viktig å følge før og etterbehandlingsinstrukser fra oss

Priser

Enkelstående kar
kr. 1000
Kar på nese
kr. 1250
Kar på kinn
kr. 1890
Kar hele ansikt
kr. 3100
Feks, couperose helt ansikt
Kar på ben
kr. 1850
Fra pris
Rebecca i Tbl Medical

Har du spørsmål vedrørende denne behandlingen?

Jeg heter Rebecca Bergetun. Kontakt meg eller mine kolleger, og vil hjelpe deg ved første anledning.

Send en epost til info@tblmedical.no, eller ring kundesenteret på tlf: 464 26 421.