Fjerne neglesopp med laser

Laserbehandling av neglesopp er raskt og enkelt. Behandlingen tar bare noen få minutter, er ufarlig, og er lite smertefullt.

Laserbehanling av neglesopp er effektivt

Hos TBL Medical kan du få utført laserbehandling mot neglesopp i vår avdeling i Bergen og Knarvik. Laserlys rettes mot neglen, passerer neglen og ødelegger soppen. Laserbehandlingen gjør ikke vondt og har ingen bivirkninger

Det er nødvendig med ca 4 behandlinger med ca 2 ukes mellomrom. Selv om soppen dør raskt, tar det tid for en sunn negl å vokse ut.

For stortåneglen vil denne prosessen ta ca 12 måneder, og for den minste neglen ca 6 måneder. Metoden er faktisk mer effektiv enn medisiner man tar i tablett form.

Hva er neglesopp?

Soppinfeksjon under neglene (onykomykose, tinea unguium) fører til at neglene blir gulaktige, porøse, fortykkede og deformerte. Det er mest vanlig å få neglesopp på tærne, men i noen tilfeller kan også fingerneglene angripes. Neglesopp i seg selv er ikke alvorlig, men infeksjonen kan over tid ødelegge neglene.

Hvordan foregår behandlingen?

Selve behandlingen går ut på at vi bruker to forskjellige laserteknologier med forskjellige bølgelengder fra Alma Lasers – en Q-switved Nd:Yag 1064 nm og Long Pulsed Nd: Yag 1064 nm.
Begge lasere gir intense laserpulser som går igjennom den friske delen av neglen og blir absorbert av soppvevet som er grunnen til infeksjonen og dermed ødelegger soppvevet. Nd- Yag leverer energi som blir absorbert i området mellom negleplaten og neglelaget. Den ikke-spesifikke varmen fra laserstrålen føres til den uønskede organismen, idet målområdet absorberer strålen og overfører termisk energi til den uønskede organismen, vil den blir ødelagt.

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Etter ca 4 behandlinger er man kvitt neglesoppen i de aller fleste tilfeller, men neglen vil være skadet og missfagret selv om soppen i neglen er borte. Neglen må vokse en full “syklus” før man har en “normal” negl igjen. Dette tar ca 6-9 mnd på små negler, og 10-12 mnd på større negler (Storetå). Mange tror at behandlingen ikke har virket, fordi neglen fortsatt ser skadet ut etter endt behandling, men dette er altså ikke tilfelle. Neglen må få vokse seg ut igjen fullstendig før den ser fullstendig frisk ut.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Selve behandlingen tar kun 10-20 minutter.

Er behandlingen smertefull?

De fleste opplever svært lite ubehag, noen kan oppleve varmen fra laseren som noe ubehagelig mot slutten av behandlingen, men dette er individuelt. For å redusere faren for ubehag kjøler vi ned området mens vi behandler.

Er det noen bivirkninger etter behandlingen?

Den vanligste bivirkningen er opplevelsen av varme og derfor ubehag i det behandlede området, men dette er forventet å opphøre når behandlingen er over. Videre kan det oppstå rødhet i huden i området vi behandler, dette forventes å gå over innen 24 timer. I verste fall kan det oppstå brannskade, men dette er svært sjelden.

Hva kan jeg gjøre etter behandling for å forhindre re-infeksjon?

For å forhindre ny soppinfeksjon anbefales det at du bruker anti fungurale midler (Loceryl medisinsk neglelakk, Scholl professional, Nailner, Nalox etc.) på infisert område to ganger daglig både i behandlingsperioden, samt 3 mnd etter siste behandling. Det kan også være lurt å bruke antifunguralt pudder i sko i etterkant. Påfør ikke neglelakk før etter 24 timer etter behandling.

FAQ
  • Kan alle få behandlingen
    Ja,men ikke de som ammer eller er gravide. noen medisiner kan være kontraindisert med denne behandlingen, dette vil din behandler gå igjennom med deg på konsutlasjonen.
  • Hva må jeg gjøre før og etter behandling

    Forsett med din neglesopp behandling som vanlig, også mens du får behandling.

    Ta med rene sokker til etter behandlingen

Priser
Behandling av 1 negl
kr. 1250
Behandling av flere negler pr. behandling
kr. 2000
Pakke på 5 behandling 1 negl
kr. 4700
Pakke på 5 behandlinger alle negler
kr. 7500
Rebecca i Tbl Medical

Har du spørsmål vedrørende denne tjenesten?

Hei. Jeg heter Rebecca Bergetun. Jeg eller mine kolleger vil hjelpe deg ved første anledning. Send en epost til post@tblmedical.no, eller ring kundesenteret på tlf: 464 26 421.