Fotona Laserpeel, Arr, Linjer, Rynker og porer

Fotona Laserpeel, light, medium, dyp En perfekt skreddersydd laserpeeling for deg som ønsker behandling for porer, linjer, arr, rynker og mye mer

Hudfornying med Laserpeeling

Er en behandling som passer deg som ønsker å behandle solskadet hud, arr etter akne, grov og gusten hud eller ønsker å minimere porer. Varmen fra laserpeelen vil også stimulere i dypere lag med kollagen og elastin som igjen gir en viss hudoppstramming.

Hvordan foregår en laserpeeling

Selve behandlingen går ut på å påføre kroppen en kontrollert ´brannskade´.
Under behandlingen vil laserpulsen treffe huden slik at det oppstår en rask varmeutvikling, varmen taes opp i vannet i huden slik at den fordamper med vevet, et tynt lag av hud vil forsvinne for hver laserpuls, avhening av hvor mange overlappinger på området vil behandler bestemme hvor dypt vi ønsker å behandle for de ulike indikasjonene.
Huden vil reagere ved å behandle området som er “brannskadet” og aktivere tilhelingsprosessen slik at ny og frisk hud bygges opp raskt for å erstatte den gamle.

De vanligste områdene å behandle

er rundt øyne, kinn og hake spesielt for akne arr, rundt munnen for å fjerne såkalte røykerynker og linjer, på brystet for å redusere solskadet hud.

Laserpeeling er ofte en del av et ansiktsløft da laserpeelen vil hjelpe å forynge ansiktshuden etter at den har blitt løftet .

Fotona laser peel

Light peel

Dette er en lett laserbehandling som passer for deg med begynnende aldringstegn og ønsker med glød til huden, perfekt som en lett party peel før en spesiell dag. Denne virker kun i det aller øverste laget i huden

 • Ideell behandling for reduksjon av porer
 • Reduksjon av fine linjer
 • Reduksjon av pigmenterte områder

Medium peel

Dette er en laserbehandling for å redusere overfladiske linjer for en jevnere hudoverflate.

Passer for deg mellom 30-50 år med moderate aldringstegn, aknearr, gir nydannelse av kollagen og oppstramming i hud

 • Gir en jevnere hudoverflate og hudtone
 • Behandlingen virker opp strammende
 • Reduserer linjer
 • Reduserer aknearr

Deep peel

En behandling som passer for deg som ønsker oppstramming av hud, reduksjon og fjerning av fine til dypere rynker og arr. Gir fantastiske resultater, med noe lenger nedetid.

 • Jevner ut hudoverflaten/hudtonen
 • Svært opp strammende behandling
 • Reduserer linjer
 • Reduserer rynker
 • Reduserer akne arr

Hva er forskjellen på fraksjonert laser peel mot helablativ laserpeel

Ablative laserbehandlinger er navnet som gjerne blir brukt for en peeling som fjerner hud, det kan være enten en helabalativ ( full field) behandling, eller fraksjonert laserpeel.

Forskjellen på disse er er at helablative laserpeelinger kan sammenlignes med resultatet av en dyp kjemisk peeling der 100% av huden blir behandlet.

En fraksjonert laserbehandling behandler huden i punkter og etterlater ubehandlet hud urørt mellom kanalene for å gi deg en kortere rekovalenstid.

Hva betyr helablativ laserpeel

Her fjerner du all hud i en dybde på 0.2-1mm. Dette er en kraftig peeling og gir etter tilheling et helt nytt hudlag.

Denne behandlingen vil kun passe for pasienter med lys hud som ønsker å fjerne overfladiske rynker i ansiktet.

Hva er forskjellen på C02 laser og Erbium helablativ behandling

Begge to behandler i en bølgelengde (farge) som søker seg til vannmolekylene i hudoverflaten.

 • Forskjellen mellom den eldre CO2-teknikken og den nyere ER:YAG er at varmen fra CO2en har en tendens til å overopphete vevet. Det er da større risiko for å skade pigmentcellene og kan føre til pigmentflekker. ER:Yag er derfor bedre når det kommer til ablativ slipning.
 • Fordelen med ablativ Er:Yag-sliping sammenlignet med dyp kjemisk peeling er først og fremst at risikoen er mindre for å skade pigmenter.

Risikoen for at pigmentcellene i huden skades, og sjansene for arrdannelser som følge av overoppheting, er gode argumenter for å velge Er:YAG istedenfor CO2 ved helablativ lasersliping.

Fraksjonert laserpeeling – en snillere behandling

Istedenfor å behandle hele området for å forminske bivirkninger ble fraksjonert laserbehandling utviklet. Det betyr kortere tilheling og mindre risiko for bivirkninger, men samtidig vil resultatene være som en helabaltiv laserbehandling.

En fraksjonert laser behandling vil behandle like minst effektiv som en helablative laseren uten risikoene som kommer med å behandle hele hudoverflaten. Dette fordi vi fjerner kun deler av huden (20-30%) . Men derfor igjen vil det være nødvendig med flere behandlinger, normalt regner vi med 3-5 behandlinger.

Hvor lang nedetid kan jeg forvente.

Alt etter som hvor dyp laserpeel du får, vil tilhelingen variere fra person til person. Normalt er du fin i huden etter 4-6 dager, ved en helablativ laserpeel kan du være borte fra jobb/skole i 10 dager eller mer.

Det er viktig å følge anbefalt etterbehandlings råd for din behandling som du får av din behandler.

Risiko og mulige komplikasjoner etter en laserpeeling.

Ved bruk av erbium laser peel er det sjelden assosiert med hyper eller hypoigmentering etter laserbehandling, disse vil i så fall være midlertidig og ikke permanent.
Med helabaltiv behandling med erbium kan det i enkelte tilfeller oppstå en mørkere pigmentering som nesten alltid er midlertidig, ved helabalativ laserbehandling med CO2 er risikoen for hypopigmentering større, og kan dessverre ofte bli permanent.
Arrdannelser er ekstremt sjeldne, men kan forekomme ved bakteriell smitte i hudoverflaten, det er derfor viktig å etterfølge alle behandlings råd fra klinikken.
Rødhet etter behandling er normalt alt ettersom hvor aggressiv behandling du har fått utført, for de fleste vil det ikke vare med en 2 uker, hos noen lenger.

Hos oss bruker vi kun Erbium fraksjonert og helablativ behandling for å minimere risiko for komplikasjoner.

Priser

PRP etter laserpeel
kr. 1850
Pris gjelder kun i kombinasjon med laserpeel
Fotona Light peel ansikt
kr. 3500
1 behandling
Fotona Light peel pakke
kr. 7500
3 behandlinger
Fotona medium peel ansikt
kr. 5500
1 behandling
Fotona medium peel pakke
kr. 12000
3 behandlinger
Fotona Deep peel Ansikt
kr. 7500
1 behandling
Fotona Deep peel Ansikt pakke
kr. 16500
3 behandlinger ansikt
Rebecca i Tbl Medical

Har du spørsmål vedrørende denne behandlingen?

Jeg heter Rebecca Bergetun. Kontakt meg eller mine kolleger, og vil hjelpe deg ved første anledning.

Send en epost til info@tblmedical.no, eller ring kundesenteret på tlf: 464 26 421.