Historien bak Tatoveringsfjerning med Laser

I flere tiår har mennesker forsøkt å fjerne uønskede tatoveringer gjennom en rekke metoder, fra kirurgi til dermabrasjon. Det var imidlertid oppfinnelsen av laserteknologien som revolutionerte tatoveringsfjerning. I 1967 ble den første laseren, en Q-switchet Ruby laser, brukt til å fjerne tatoveringer. Denne metoden var dog ikke uten risiko for arrdannelse og varierende suksessrater.

Teknologien har siden utviklet seg betydelig, og i dag brukes høyteknologiske lasere som Q-switchet Nd:YAG, Ruby og Alexandrite til å fjerne tatoveringer mer effektivt og med færre bivirkninger.

Hvordan Virker Laser Tatoveringsfjerning?

Laser tatoveringsfjerning virker ved å sende intense lyspulser gjennom huden som er spesielt utformet for å bli absorbert av tatoveringsblekket. Når blekkpartiklene absorberer lyset, brytes de ned i mindre fragmenter. Kroppens immunforsvar fjerner deretter naturlig disse mindre partiklene over tid, noe som gradvis falmer tatoveringen.

Sikkerheten og effektiviteten til denne metoden avhenger sterkt av bølgelengden av laserlyset og pulslengden. Dette bringer oss til forskjellen mellom picosekund og nanosekund lasere.

Bildet viser hvordan laseren fjerner blekket i huden hos TBL Medical

Picosekund vs. Nanosekund Lasere

Tradisjonelt har Q-switchet lasere, som produserer energi i nanosekund (en milliarddels sekund) pulser, vært standarden innen tatoveringsfjerning. Disse lasere er effektive for å bryte ned mange tatoveringsblekk, men noen ganger kan de kreve mange behandlinger og kan ha problemer med visse blekkfarger og dybder.

Picosekund lasere representerer den nyeste innovasjonen i feltet. Disse lasere arbeider i picosekunder (en billiondels sekund), og er i stand til å sende ut energi i mye kortere og mer kraftfulle pulser. Dette betyr at de kan bryte ned blekkpartiklene i enda mindre stykker enn nanosekund lasere, noe som potensielt fører til færre behandlinger og bedre resultater, selv med vanskelige farger og dypere blekk.

Konklusjon

Tatoveringsfjerning med laser har kommet langt siden de første eksperimentelle dagene. Med den stadig økende effektiviteten av picosekund lasere, tilbyr nå denne teknologien en sikker og effektiv måte å fjerne uønskede tatoveringer på. Det er allikevel viktig å huske på at prosessen kan være langvarig, resultat

Fjerning av tatovering hos TBL Medical og Clear Ink i Bergen

Vå klinikk i Bergen har markedes desidert mest effektive laser for fjerning av tatovering. Les mer om den aktuelle behandlingen her :  Fjerne tatovering