Hva er fordelene med laser hårfjerning?

Fungerer over hele kroppen: Man kan fjerne hår med laser hvor som helst på kroppen.

Spar tid: Selv om behandlingstiden vil variere mellom de forskjellige områdene som behandles, vil en laser behandling for fjerning av hår være nesten like rask som å barbere seg. Dagens hårfjerningslasere kan behandle en hel rygg på så lite som 15 minutter. Når man er ferdig behandlet vil man slippe å bruke tid på voksing og barbering.

Spar penger: På kort sikt vil det koste mer å fjerne hår med laser, men på lang sikt vil du spare penger på å fjerne håret permanent kontra andre hårfjerningsmetoder.

Mindre smerte og irritasjon i huden: Når man er ferdig behandlet vil du ikke plages med inngrodde hår, røde nupper og sårhet i hud, som gjerne kommer når en bruker andre metoder for midlertidig fjerning av hår.

Hvordan fungerer laser hårfjerning?

Hårfjerning med laser fungerer ved at en laserstråle med en spesifikk bølgelengde blir «skutt» mot huden i det området hvor det er uønsket hårvekst. Bølgelengden på hår-laseren gjør at energien fra laseren blir absorbert av melaninet (fargen) i hår-roten.

Når denne energien blir absorbert gjennom hårstrået oppstår det høy varme (Thermal effect) i selve hårsekken, som igjen medfører at den dør og ikke lenger kan produsere hår.

Det er viktig å huske på at laseren kun kan ødelegge hårfollikler som er i aktiv (anagen) vekstfase. Det er derfor nødvendig med flere behandlinger med uker mellom for å kunne fjerne alt hår.

Er laser hårfjerning smertefullt?

Permanent hårfjerning med laser er ikke veldig smertefullt, men du vil kjenne at laseren fungerer når den skytes mot huden og varmen blir absorbert i hårsekkene. Som nevnt tidligere er dette en god ting med tanke på at vi skal ødelegge hårsekkene slik at de ikke lenger produserer hår. Dagens lasere vil dessuten kjøle ned vevet rundt hårsekkene, samtidig som den prøver å øke temperaturen i selve hårsekken, noe som gjør at behandlingen blir så å si smertefri. Det er også viktig å huske på at noen områder på kroppen er mer eller mindre sensitive, så opplevd smerte vil variere fra hvilket område som behandles.

Noen tips for å gjøre behandlingen mindre smertefull:

· Om ønskelig kan du ta en Paracet 30 minutter før behandling

· Unngå å bruke medisiner som gjør huden lyssensitiv før en behandling

· Unngå å være i solen 4 uker før en behandling. Jo lysere huden din er, jo mindre smertefull vil behandlingen være.

Kan man fjerne hår permanent med laser?

Det kortet svaret er ja, det lengre svaret er mer komplisert.

Først litt fakta:

· Hårsekkene dannes kun i fosterlivet. Etter vi blir født vil det ikke bli dannet flere hårsekker på kroppen vår. Du er altså født med et gitt antall hårsekker på kroppen din og du kan ikke kunne få flere senere i livet.

· Kun en brøkdel av hårsekkene du er født med vil produsere hår i løpet av ditt liv.

· Jo eldre vi blir, jo flere hårsekker vil bli aktivert og begynne å produsere hår. Andre ytre faktorer spiller også inn for når og om en hårsekk vil produsere hår. (hormoner)

· En hårlaser kan kun ødelegge hårstrå som er i aktiv vekstfase (anagen fase)

· Hårlaseren ødelegger hårsekken permanent, slik at denne spesifikke hårfollikkelen ikke lenger kan produsere hår.

En hårlaser kan fjerne hårene fra hårsekkene som er aktive nå, men kan ikke fjerne hår fra hårsekker som vil bli aktivert fram i tid. Det kan derfor være nødvendig med en ny behandling for å fjerne hår fra hårsekker som har blitt aktivert, noen år fram i tid.

Hvor mange laser hårfjerning behandlinger er nødvendig?

Det finnes ikke et eksakt svar på hvor mange behandlinger som er nødvendig for å fjerne hår med laser. Det varier fra person til person, type hår og type hud. Noen får svært god effekt med kun 4 behandlinger og noen må ha litt flere. Forventer du å bli 100% hårfri, så kan det i noen tilfeller være nødvendig med så mange som 6-8 behandlinger.

Er det noen bivirkninger av laser hårfjerning?

Det er ytterst sjeldent man opplever noen form for bivirkninger med denne behandlingen. I noen tilfeller vil man oppleve rødhet og litt hevelse i noen dager etter behandling. Hyperpigmentering og hypopigmentering er noe som var mer vanlig med eldre hårfjerningslasere og såkalte IPL «lasere». Les mer om forskjellen på IPL og Laser og hvorfor vi ikke bruker IPL til fjerning av hår.

Hvordan skal jeg forberede meg for en laserbehandling for hårfjerning?

Ikke voks eller plukk hår 4 uker før en laserbehandling. Barbering er helt ok.

Ikke bruk oljer, kremer, sminke på området som skal behandles før en behandling. Vask området med vanlig såpe med nøytral PH.

Hvilke lasere bruker dere for permanent hårfjerning

TBL Medical har en av Norges største og mest moderne laserpark for permanent fjerning av uønsket hårveks. Vi har faktisk hele 7 forskjellige lasere der der nyeste er Soprano Titanium fra Alma.