1. Botox er en ”pølse gift”

Botox står for Botulinium toxin, og kommer av bakterien som oppstår ved feil håndtering av kjøttprodukter (forderva kjøttvarer). Det ble først oppdaget en mulig terepautisk bruk av botulinium toxin allerede i 1897 av legen Kerner,. Dr Kerner gav bakterien det latinske navnet botolus, som igjen betyr pølse.

2. Botox ble først brukt til å behandle skjeling.

Så tidlig som 1980 ble det utviklet en vitenskapelig protokoll av injeksjonsteder og dosering til bruk av blefarospasme (øyespasme) og skjeling.

3. Vi bruker mer og mer Botox hver år.

Tall fra Apotekforeningen, viser at det årlige salget av Botox i Norge øker kraftig for hvert år.

4. Det kan fjerne menssmerter hos kvinner.

Flere studier fra Australia har påvist at kvinner som sliter med kraftige menstruelle smerter og bekken smerter, kan få meget god effekt av å injisere botox i bekkenmuskulaturen. Da behandles grunnen til smerten, istedenfor en sedasjon som oppnås ved bruk medisiner. Den kliniske effekten viste seg etter 1-2 uker etter behandlingen, og varte mellom 3-6 måneder.

5. Botox kan stoppe tanngnissing.

Injeksjoner i kjeven med Botox hos de som sliter med tanngnissing vil minske anfallene eller eliminere det helt.

6. Botox kan gi deg flott legger.

I Korea har dette blitt utrolig populært med botox i leggene.
Kvinner fra Korea har gått på denne spesielle trenden, der det ved hjelp av ultralyd blir injisert Botox inn i muskelen i ankelen for å oppnå en mer raffinert kontur og tynnere legger.

7. Kan forandre ansiktsformen din

Dette har blitt populært hos mennesker som har en ”firkantet” hake og som ønsker en mer oval ansiktform. Botox blir da injisert inn i masseter (kjeve) muskelen for å svekke den.

8. Kan hjelpe slagpasienter med asymmetrisk ansikt.

Hos slagpasienter som mister kontroll over musklene i den ene halvdelen av ansiktet vil den siden som fremdeles er aktiv ofte blir hyperaktiv, og kan gi ett uønsket ansikt utrykk. Ved å injisere botox i den delen som er hyperaktiv, vil det hjelpe dem med å få ett mer avbalansert utrykk. Botox kan også ta bort spasmer / lemus plager i ansiktet.

9. Kan hjelpe deg med ”Bad hairdays” (på en måte)

De fleste vet at vi kan bruke Botox for å behandle ekstrem svette. Som oftest blir det gitt i armhuler, hender og føtter. Men nylig har det også blitt brukt for å hjelpe de som har ekstrem svette i hodebunn. Svette og fukt er som kjent ikke bra for deg som ønsker en perfekt hårfrisyre.

10. Kan forbedre overaktiv blære

Plages du med en overaktiv blære, der ingenting annet virker? Nå kan urologer injisere Botox i blæremuskelen. Effekten er tilsynelatende meget bra, men er ikke godkjent i alle land for inkontinens behandling.

11. Botox der solen aldri skinner.

Nei, det hjelper ikke mot rynker på rumpa, men for de som har kroniske sår og rifter i analringen, kanskje etter en fødsel? Vel, da kan litt Botox i ”stumpen” hjelpe muskelen til å slappe av, akkurat nok til at huden klarer å gro. For de som lurer, så går ikke dette ut over kontrollen du trenger for å gjøre det du vet…

12. Blir brukt hos barn som har CP (Cerebral Parese)

Spasmer hindrer barn med CP til å lære nye bevegelser. Behandling med botox for å roe spasmene vil bedre barnas mulighet til å lære elementære ting som å kunne gå. Det blir her gitt større dosering enn ved kosmetisk bruk av botox.

13. Det kan gi halsen din ett yngre utseende.

Selv om du er flink å ta vare på ansiktet ditt, så vil alltid halsen alltid fortelle hvor gammel du egentlig er. Noen har kanskje hørt om Botox teknikken som blir kaldt ´Nerfertiti løftet. Her brukes botox i de stramme senene på halsen for å få en lenger hals og mer definert hake.

14.Botox for migrene og hodepine.

Det har blitt gjort mange studier på dette, selv om det ikke er har blitt fastslått at dette gir en garantert effekt, så er dette en behandlingsform som blir mer og mer populær i Norge. Det sies at mellom 50-70 % blir kvitt plagene sine og slutter med medisiner i perioden Botox virker.

15. Finn den rette behandleren.

Selv om de har gitt hundrevis av injeksjoner i løpet av karrieren sin, så er det ikke alle som kan sette Botox. Behandleren må kunne ansiktsanatomi og ha fått grundig opplæring i hvilke muskler som kan injiseres med botox, og hvor mye botox som skal gis.
Botox gitt av en behandler som forstår ansiktet og dens muskulatur vil gi et kosmetisk vakkert usynlig resultat.
Botox gitt av en uerfaren behandler, vil gi deg et resultat som vil med engang røpe feil bruk av Botox.

Kosmetisk behandling med Botox skal gi et naturlig resultat, og aldri et maskelignende utseende.

Nå er ikke alle disse behandlinger med Botox vanlig i Norge, eller godkjent som en behandling. Men dette illustrerer hvor mye Botox kan brukes til. Det er ikke kun for kosmetiske grunner, men kan også hjelpe de som trenger det for helsemessige årsaker.