Dette er en artikkel for å informere og opplyse om muligheter for dem som opplever hårtap og ikke vil/kan/ønsker å behandle med PRP . PRP Mot hårtap
TBL Medical selger ikke produkter med Minoxidil hverken i klinikk eller på nett. Minoxidil kan kjøpes reseptfritt hos de fleste Norske apotek.

Hårtap er et vanlig problem som rammer mange mennesker, både menn og kvinner, rundt om i verden. For de som søker hjelp for å motvirke denne utfordringen, har minoxidil blitt et av de mest populære valgene. Men hva er egentlig minoxidil, og hvordan fungerer det?  

Historien bak oppdagelsen av Minoxidil

Minoxidil ble først introdusert som et oral medisin for å behandle høyt blodtrykk. Legene som administrerte denne medisinen til pasientene la merke til en uventet bivirkning: hårvekst. Dette fikk forskerne til å undre seg om stoffet kunne brukes topisk (på huden) for å behandle hårtap. Etter videre studier og forskning ble minoxidil, under merkenavnet Rogaine (og andre merker i ulike deler av verden), lansert som en lotion eller skum for å hjelpe mot hårtap.

Hvordan bruke Minoxidil?

Minoxidil påføres vanligvis direkte på hodebunnen i de områdene hvor man ønsker å stimulere hårvekst. Måten det påføres varierer litt avhengig av hvilken formel du har (løsning eller skum), men her er en grunnleggende veiledning:

Hvordan fungerer Minoxidil?

Selv om den eksakte mekanismen bak minoxidil og dens evne til å fremme hårvekst fortsatt er gjenstand for forskning, har vi en grunnleggende forståelse av hvordan det virker:

  1. Vasodilatasjon: Minoxidil er kjent for å være en vasodilator, noe som betyr at den utvider blodkar. Dette kan øke blodstrømmen til hårsekkene og forsyne dem med mer oksygen og næringsstoffer, noe som kan fremme hårvekst.
  2. Forlenger vekstfasen: Hvert hårstrå går gjennom en vekstfase (anagen), en hvilefase (telogen) og en fallfase. Minoxidil ser ut til å forlenge den anagene fasen, noe som gir hårstrået mer tid til å vokse.
  3. Hindrer DHT: Dihydrotestosteron (DHT) er et hormon som er kjent for å forårsake hårminiatyrisering og hårtap, spesielt hos menn. Selv om minoxidil ikke direkte reduserer DHT, kan det hjelpe hårfollikler som er følsomme for DHT å overleve og vokse.

Hva gjør at Minoxidil virker?

  1. Aktive ingredienser: Den aktive komponenten i minoxidil, som er ansvarlig for dens hårgjenvekstegenskaper, virker ved å påvirke cellene i hårsekkene direkte, noe som fremmer hårvekst.
  2. Regelmessig bruk: For at minoxidil skal være effektivt, er det viktig med regelmessig og vedvarende bruk. Avbrytelse av behandlingen kan resultere i at håret som har vokst tilbake faller ut igjen.

Konklusjon

Minoxidil har vist seg å være en effektiv løsning for mange som opplever hårtap. Selv om det ikke er en “kur” for hårtap og ikke alle opplever de samme resultatene, gir det et håp og en mulighet for dem som ønsker å gjenvinne selvtilliten som ofte går tapt med hårtap. Som med alle medisiner er det viktig å konsultere med en lege før bruk for å sikre at det er trygt og passende for den enkelte.

Minoxidil kan være dyrt å kjøpe i Norge, men siden Minoxdil er et reseptfritt legemiddel kan man kjøpe fra utlandet der prisene er langt mindre. For eksempel fra Amazon:   Link : Amazon minoxidil