Vi får stadig spørsmål om vi utfører den såkalte LipFlip behandlingen hos TBL Medical i Bergen. Sammen med lege og sykepleier, så gjør vi dette ved vår avdeling i Bergen. 

I denne artikkelen vil vi prøve å forklare hva denne behandlingen går ut på

Hva er en Lip Flip?

Lip Flip er en ikke-invasiv kosmetisk prosedyre som fokuserer på å forbedre leppekonturene ved å injisere små [reseptbelagt medisin] i musklene rundt leppene. Denne behandlingen skiller seg fra tradisjonell leppefiller ved at den ikke legger til volum eller fylde til leppene, men i stedet slapper av musklene rundt leppekanten. Dette skaper en illusjon av fyldigere lepper ved å løfte leppekanten lett oppover.

Hvordan fungerer Lip Flip-behandlingen?

Under Lip Flip-behandlingen injiserer en kvalifisert kosmetisk lege eller sykepleier små mengder [reseptbelagt medisin] i musklene som omgir leppene, spesielt orbicularis oris-muskelen. Dette reduserer muskelaktiviteten og gir leppekanten en subtil løftende effekt. Resultatet er at leppene ser mer definerte og ungdommelige ut uten å legge til ekstra volum.

Forventet varighet og effekt av Lip Flip-behandlingen

Effekten av Lip Flip-behandlingen varer vanligvis i omtrent 2-4 måneder, avhengig av individets metabolisme og behandlingsområde. Ettersom [reseptbelagt medisin] gradvis brytes ned av kroppen, vil muskelaktiviteten gjenopprettes, og pasienten kan bestemme om de ønsker å gjenta prosedyren for å opprettholde resultatene.

Fordeler og ulemper ved Lip Flip

Fordeler:

Subtil forbedring: Lip Flip gir en mer subtil forbedring enn tradisjonelle leppefillere, noe som passer for de som ønsker et diskret resultat.
  
Naturlig utseende: Behandlingen gir et naturlig utseende ved å fokusere på leppekonturene og forbedre leppeformen uten å legge til ekstra volum.

Rask prosedyre: Lip Flip tar vanligvis kort tid å fullføre, og pasienter kan gjenoppta daglige aktiviteter umiddelbart etter behandlingen.

Ulemper:

Midlertidige resultater:  Som med de fleste kosmetiske prosedyrer, er resultatene midlertidige, og gjentatte behandlinger kreves for å opprettholde effekten.

Ikke egnet for alle: Lip Flip-behandlingen er ikke ideell for de som ønsker å legge betydelig volum til leppene, da dens hovedfokus er på konturforbedring.

Risiko


Selv om Lip Flip-behandlingen er generelt ansett som sikker når den utføres av en kvalifisert og erfaren profesjonell, er det alltid noen risikoer og mulige bivirkninger som pasienter bør være klar over. Det er viktig å diskutere disse med behandlende lege før du tar en beslutning om å gjennomgå prosedyren. Her er noen mulige risikoer og bivirkninger forbundet med Lip Flip-behandlingen:

  1. Allergiske reaksjoner: Mens allergiske reaksjoner er sjeldne, kan det være en mulighet for at pasienter kan utvikle allergiske reaksjoner på ingrediensene i [reseptbelagt medisin]. Det er viktig å informere behandleren om eventuelle kjente allergier på forhånd.
  2. Uønskede effekter: Selv om målet med Lip Flip er å gi en subtil løfting av leppekanten, er det en risiko for uønskede effekter som asymmetri eller overdreven avslapning av muskler, noe som kan påvirke smil og ansiktsuttrykk.
  3. Infeksjon: Enhver injeksjonsprosedyre innebærer en risiko for infeksjon. Å sikre at utstyret er sterilt og at prosedyren utføres i et rent miljø, reduserer sjansene for infeksjon.
  4. Midlertidig ubehag: Etter behandlingen kan pasienten oppleve midlertidig hevelse, rødhet eller blåmerker rundt injeksjonsstedet. Dette er vanligvis kortvarig og avtar i løpet av få dager.
  5. Mulig behov for gjentatte behandlinger: Resultatene av Lip Flip er midlertidige, og pasienten kan føle behovet for gjentatte behandlinger for å opprettholde effekten. Dette kan øke totalkostnadene over tid.
  6. Generelle bivirkninger av [reseptbelagt medisin]: [reseptbelagt medisin] er generelt godt tolerert, men noen mennesker kan oppleve milde bivirkninger som hodepine, kvalme eller midlertidig svakhet i nærliggende muskler. Disse effektene bør avta i løpet av kort tid.

Konklusjon

Lip Flip-behandlingen tilbyr en subtil tilnærming til leppeforbedring, og er ideell for de som ønsker et naturlig utseende uten å legge til ekstra volum. Som med alle kosmetiske prosedyrer, er det viktig å konsultere en kvalifisert profesjonell før man tar beslutningen om å gjennomgå Lip Flip-behandlingen for å sikre at det er det riktige alternativet for individuelle behov og ønsker.

Alle kosmetiske medisinske behandlinger, inkludert LipFlip, kan forårsake uønskede komplikasjoner.  Disse vil bli gjennomgått og informert om på konsultasjon før en eventuell behandling.  Vi behandler ikke gravide eller ammende. Ansvarlig lege: Dr. Brekke