Det er ingen tvil om at Restylane har blitt en veldig populær behandlingsform for rynkebehandling i Norge de siste årene. Dette merker vi med at flere ønsker å behandles med nettopp Restylane, og at vi får daglige spørsmål rundt produktet.

I dette blogginnlegget vi vi prøve å forklare hva Restylane faktisk er, og hva det gjør med huden vår.

Vi er en autorisert Restylane klinikk. Mer om Restylane behandling i Bergen her.

Slik virker Restylane

Kort fortalt er Restylane en slags gel som sprøytes inn under huden i områder der rynker, furer, linjer og arr har oppstått. Gelen gjør at underhuden øker i volum og rynker, linjer og arr fylles ut,

For å virkelig forstå hva Restylane er og hvordan den virker, så må vi først forstå hvordan huden vår er bygget opp. Huden vår er bygget opp av tre lag;

  • Underhuden
  • Lærhuden
  • Overhuden.
Bilde i galleriet

Typiske behandlingsområder

Rynkene oppstår i lærhuden

Lærhuden er det laget i huden som defineres av rynkene som oppstår. Lærhuden består av faste bindevev som inneholder kollagen fibre og elsastin firbre. Mellom disse fibrene finnes det noen store molekyler som heter hyaluronsyre, disse molekylene fyller ut hudvevet ved å øke i volum, og dermed gjør huden vår glatt og fri for rynker.

Kollagenet og dens innhold (Hyaluronsyre) sammen med elastin og væskeinnholdet er stoffene som gir huden vår fyldighet og elastisitet.

Etter hvert som huden vår eldes og blir utsatt for ytre påkjenninger, så vil vår naturlige produksjon av Hyaluronsyre minske, noe som igjen betyr at fibrene (huden) mister volum, spenning og glatthet. Man kan enkelt visualisere seg dette med å tenke seg en oppblåst ballong som har ligget en stund. Etter hvert som luften siver ut av ballongen, så vil den rynkes og skrumpe inn. Klarer man derimot å blåse ny luft inn i ballongen, så vil den øke i størrelse og rynkene igjen jevnes ut.

Restylane etterligner kroppens egne Hyaluronsyre molekyler og hjelper kroppen til å gi mer volum i fibrene i de aktuelle områdene som behandles. Ved å gi huden mer volum i de aktuelle områdene, så vil rynker og linjer jevnes ut umiddelbart.

Restylane behandlingen foregår ved at en liten tynn nål med ikke-animalsk laboratorieframstilt Hyaluronsyre sprøytes inn noen millimeter under huden. Det øker hundens beholding av molekylene som er så viktig for en ungdommelig og rynkefri hud.
Resultatet etter endt behandling er at områder der man tidligere har hatt rynker, furer eller arr blir fylt ut innenfra og ut.

Siden hyaluronsyre molekylene som finnes naturlig i kroppen varierer i størrelse på ulike områder, så har også Restylane utviklet produkter med forskjellige molekylstørrelser. Snakk med behandleren om hvilke produkter som basser best for deg.
Informasjonen er hentet i fra følgende websider

Informasjonen er hentet fra

http://www.wikipedia.org
http:/behandlinger/fillers//