1. Fjerning av pigmentflekker med laser:

Laserbehandling er en effektiv måte å fjerne pigmentflekker på. Dette er hvordan det fungerer:

-Type laser: Det er flere typer lasere som kan brukes til behandling av pigmentflekker. Noen av de mest populære inkluderer Dye-VL, IPL, KTP,  Q-switchet Nd:YAG laser, og fraksjonert laser. TBL Medical har alle disse alternativene, noe som gjør at du vil få den beste laserbehandlingen hos oss. 
  
- Hvordan det fungerer: Laserteknologien fungerer ved å sende konsentrerte bølger av lysenergi til det pigmenterte området. Dette bryter ned pigmentet, som deretter naturlig blir behandlet og fjernet av kroppen.
  
- Forventet resultat: Selv om mange ser betydelige forbedringer etter én behandling, kan noen kreve flere økter avhengig av dybden og omfanget av pigmenteringen.

- Bivirkninger: Noen vanlige bivirkninger inkluderer rødhet, hevelse og skorpedannelse. Det er viktig å beskytte huden fra solen etter behandling, da den vil være mer følsom.

Fordeler med laserbehandling for solskader :

 1. Rask effekt: Ofte kan man se betydelige forbedringer etter bare én behandling.
 2. Presisjon: Lasere kan målrette bestemte områder uten å påvirke den omkringliggende huden.
 3. Langvarige resultater: Resultatene er ofte mer varige enn med noen hudpleieprodukter.

Ulemper med laserbehandling for pigmentflekker :

 1. Kostnad: Laserbehandlinger kan være dyre, spesielt hvis flere økter er nødvendige.
 2. Bivirkninger: Risiko for rødhet, hevelse, skorpedannelse, og i svært sjeldne tilfeller arrdannelse eller misfarging.
 3. Solens følsomhet: Huden kan bli ekstra følsom for sollys etter behandling, økende risiko for ytterligere pigmentering hvis man ikke bruker solbeskyttelse.

Les mer om fjerning av pigmentflekker med laser hos TBL Medical her: Fjerning av pigment og solskader med laser

2. Fjerning av pigmentflekker med hudprodukter:

Det finnes flere hudprodukter designet for å redusere utseendet av pigmentflekker. Disse inkluderer:

- Blekningskremer: Disse inneholder ingredienser som hydrokinon, glykolsyre eller kojic syre, som arbeider for å redusere pigmenteringen.

- Retinoider: Disse er derivater av vitamin A og kan bidra til å akselerere cellefornyelsen og redusere pigmenteringen over tid.

- Kjemiske peeling: Disse bruker en syreløsning for å eksfoliere overflatelaget av huden, noe som kan redusere utseendet av flekker.

- Solbeskyttelse: Det er avgjørende å bruke solbeskyttelse daglig for å forebygge ytterligere pigmentering og beskytte huden mot skadelige UV-stråler.

Fordeler med hudprodukter som behandling mot pigmentflekker:

 1. Mildere tilnærming: Hudprodukter kan være mindre aggressive enn laserbehandlinger, noe som reduserer risikoen for bivirkninger.
 2. Kostnadseffektivt: Generelt billigere enn laserbehandlinger på kort sikt.
 3. Brukervennlighet: Kan enkelt inkluderes i daglig hudpleierutine.

Ulemper med hudprodukter som behandling mot pigmentflekker:

 1. Tidkrevende: Kan kreve regelmessig bruk over lengre tid før synlige resultater oppstår.
 2. Ikke alltid effektivt: Noen over-the-counter produkter kan ikke være sterke nok til å behandle dypere eller mer vedvarende pigmentflekker.
 3. Potensielle bivirkninger: Noen kan oppleve irritasjon, tørrhet, eller allergiske reaksjoner på visse ingredienser.

VISIA Hudanalyse før Behandling av pigmentflekker:

Før man går i gang med noen form for behandling, er det sterkt anbefalt å gjennomgå en VISIA hudanalyse. Dette er en avansert teknologi som tar detaljerte bilder av huden din og gir en inngående analyse av hudens tilstand. Med VISIA kan man få en nøyaktig vurdering av ulike aspekter ved huden, inkludert pigmentering, solskader, tekstur, rynker, porer, bakterielle elementer og mer.

Fordelene ved en VISIA-analyse inkluderer:

 • Personlig Tilpasset Behandlingsplan: Basert på de unike funnene fra analysen, kan spesialisten foreslå den mest effektive behandlingsplanen spesifikt tilpasset dine behov.
 • Sporing av Fremgang: Med en nøyaktig baseline fra den første analysen, kan man spore endringer og forbedringer over tid. Dette gir pasienten og spesialisten mulighet til å se hvilke behandlinger som fungerer best.
 • Forutse Hudproblemer: Ved å avdekke skjulte hudproblemer, kan man forebygge og behandle disse tidlig, før de utvikler seg til mer alvorlige tilstander.

Å investere tid i en VISIA hudanalyse før behandlingsstart sikrer at du får mest mulig ut av din behandling og at den tilnærmingen du velger er best egnet for din spesifikke hudtilstand.

Hos TBL Medical er VISIA hudanalyse både før og etter behandling gratis dersom

Les mer om Visia hudanalyse hos TBL Medical her :VISIA Hudanalyse

Konklusjon: Valget mellom laserbehandling og hudprodukter avhenger av den enkeltes preferanser, budsjett, og graden av pigmentering. For de med dypere eller mer omfattende pigmentflekker, kan laserbehandling være det beste alternativet. For de som søker en mildere tilnærming, kan daglig bruk av riktige hudprodukter gi gode resultater over tid. Uansett metode, er en gratis konsultasjon anbefalt før behandling.

- Rebecca Bergetun