Tap av volum i hud

Når vi eldes merker vi endring i huden, men også at ansiktet endrer noe form slik at vi ser eldre ut. De mest fremtredende tegnene er flatere kinn, lepper blir tynnere og smalere, huden er løsere og tynnere, statiske linjer blir mer markerte, poser eller innhuling under øye er mer fremtredende. Volumet som engang var i ansiktet er borte. Hvorfor skjer dette? Enkelt forklart kommer dette fordi huden har mistet en del av sine 3 svært viktige byggeklosser - Hyaluronsyre, Kollagen og Elastin.

Kollagen i huden

Kollagen er et protein som finnes naturlig i kroppen vår og har som oppgave å være “byggekloss” for oppbygging av hår, hud, skjelett og muskler. I huden er kollagenet sin hovedoppgave å holde huden elastisk, hydrert og gi den volum. Etter hvert som vi blir eldre vil den naturlige produksjonen av kollagen bli mindre, noe som medfører at huden ikke lenger har den elastisitet, evne til å holde på fukt og gi volum. Den naturlige kollagenproduksjonen minsker drastisk fra midten av 20 årene.

Les mer om kollagen hos Stor Medisinske Leksikon: Kollagen

Hyaluronsyre i huden

Hyaluronsyre er et naturlig molekyl (mukopolysakkarid) som er en svært viktig byggekloss i kroppens bindevev. I huden har haluronsyre som hovedoppgave å binde fukt i huden, slik at den holder seg voluminøs. Dette molekylet kan holde tusen ganger sin egen vekt i vann og er derfor svært viktig for å holde huden fuktig. Som med kollagen, vil kroppens naturlige produksjon av hyaluronsyre gradvis bli mindre etter hvert som vi blir eldre.

Les mer om hyaluronsyre hos Stor Medisinske Leksikon: Hyaluronsyre

Elastin i huden

Elastin er et protein som finnes naturlig i kroppen vår og har som hovedoppgave å binde sammen vev i organer. I huden, som er kroppens største organ, har elastin som hovedoppgave å gjøre huden elastisk. Det er elastinet som gjør at huden kan strekke seg mange ganger sin engen lengde. Når vi eldes vil kroppen produsere mindre elastin, som igjen vil medføre at huden blir slapp og “hengende”.

Les mer om Elastin hos Stor Medisinske Leksikon: Elastin

Bilde viser de forskjellige lagene i huden.

Hvilke behandlinger kan vi tilby for tilbakeføring av volumtap?

Selv om en føler seg ung til sinns, frisk og rask, så møter vi mange i hverdagen som sier de ikke kjenner seg selv igjen i sitt eget speilbildet.
Jeg ser så sliten ut, hva kan dere gjør for meg, jeg vil se ut som meg, jeg vil bare ha et mer naturlig avslappet utrykk som ikke ser så slitent ut?
Dette er et vanlig spørsmål som vi får hver dag, og det er mange forskjellige måter å milde og reversere aldringstegn.

Som vi nevnte tidligere mister vi alle volum. Alt fra livsstil , sykdom, genetikk spiller en viktig rolle i hvor forskjellige dette oppleves fra person til person.

Mange ønsker en “quickfix” og ønsker resultater som vi ikke kan gi. Våre behandlinger kan ikke sammenlignes med en invasiv behandling som for eksempel kirurgi. Men ved lang erfaring og mange ulike behandlinger i vår “verktøykasse” kan vi hjelpe de fleste som har en realistisk forventing på resultatet av en ikke kirurgisk behandling.

Filler behandling for volumtap

Våre behandlere er autoriserte og har mange års erfaring med filler behandling, vi bruker kun de anerkjente fillermerkene som heter Restylane og Juvederm.
Ved å strategisk gi tilbake volum på visse punkter i ansiktet vil mye av volumet og dypere linjer og løs hud løftes, mildnes for et vakkert og naturlig resultat. Vårt motto er å gi naturlige resultater uten at du skal se behandlet ut. Vi er også kurset i den anerkjente MD codes behandlingen fra Allergan, for å gi deg et naturlig og vakkert resultat.
De mest vanligste områdene for å tilbakeføre volum med filler er :

  • lepper
  • kinn
  • hake
  • kjevelinje
  • tåregrop /tear trough
  • tinning
  • hender

Laser behandling for volumtap

Vår populære 4d fra Fotona vil kunne gi løft til løs hud, ved å stimulere til nydannelse av kollagen og elastin vil også spenst i huden og tykkelse på huden bedres.

Clearlift laser, en laserbehandling helt uten nedetid som stimulerer til nydannelse av kollagen og elastin.

PRP behandling for volumtap

Prp , en stamcelle-behandling , helt naturlig med kun dine egne vekstfaktorer som bidrar huden til å stimulere volum, redusere rynker og linjer.

Behandlinger

Følgende behandlinger er tilgjengelig: