Tørr hud

Er huden din i ubalanse så vises det ofte på utsiden. Kjennetegnet er gjerne tørrhet, stram og kløende hud, flassing, rødhet og nupper.
Årsaken til tørr hud kan være på grunn av ytre faktorer som varme, kulde, sol, produkter til huden din som ikke passer, eller sykdommer som atopisk eksem.

Grunner til at du får tørr hud

Tørr hud er en hudtype, på samme måte som fet hud og normal hud er en hudtype. Personer med denne hudtypen har lavere produksjon av talg som medfører at huden rett og slett mangler fett. Manglende fett bidrar til at hudbarrieren blir svak og at fukten fordamper fra huden.
Personer med tørr hudtype er ofte mer sensitive for ytre påkjenninger som vær og vind.

Uansett hudtype eller hudtilstand kan man få tørr hud av redusert produksjon av hyaluronsyre og kollagen i huden, noe som skjer med de fleste av oss fra vi passerer midten av 20 årene.

Det er viktig å skille mellom hudtype og hudtilstand. Under har vi listet noen av de vanligste hudtilstandene som kan gi tørr hud.

Kontakteksem

Det finnes to typer kontakteksem : Allergisk kontakteksem som står for 80% av tilfellene trigges av allergier. Toksisk irritativt kontakteksem som trigges av irriterende stoffer som kommer på huden. Kontakteksem behandles ofte med kortisonkremer. Kontakt fastlegen din dersom du mistenker at du har kontakteksem.

Seboreisk eksem

Seboreisk eksem oppstår som oftest i hodebunn, rundt nese, i bryn, mellom bryn og andre områder der det er mye talgkjertler. Eksemet gir et rødt, tørt og flassende/skjellende utbrudd i områdene nevnt over. Seboreisk eksem skyldes mest sannsynlig hudens reaksjon på hudsoppen malassezia og behandles med kremer som har soppdrepende middel.

Atopisk eksem / Atopisk dermatitt

Atopisk eksem er en kronisk hudtilstand som av ukjente årsaker gir deg betennelse/dermatitt i huden. Viser seg ofte som utslett, små blemmer og hevelser rundt albuer og ledd, men kan også oppstå andre plasser på huden. Det anbefales å smørre med en god fuktighetsgivende krem for å holde eksemen borte. Visst man har fått utbrudd, kan det være nødvendig med kortisjonsholdige kremmer i en begrenset periode.

Psoriasis

Psoriasis er en fellesbetegnelse på flere hudtilstander. Den mest vanligste form for psoriasis er kronisk plakkpsoriasis eller psoriasis vulagris, og står for 90% av tilfellene. Flekker fra kronisk plakkpsoriasis viser som røde flekker med sølvhvit flassende skorpe. Flekkene er ofte symmetriske (Viser seg også på motsatt kroppsdel) og vil variere i størrelse over tid. Psoriasis kan trigges og bli verre av stress, varierende klima og infeksjoner. Sollys kan redusere utbrudd.

Produkter til din hudtype

Vi kan hjelpe deg å finne riktige produkter til hudtype.
Vi starter alltid med en Visia skanner for å kunne evaluere din hud før vi kan anbefale riktige produkter til akkurat deg. Vi ønsker å styrke din hudbarriere slik at du får en sunn og frisk hud. Vi fører de medisinske hudpleie seriene ZO Medical og Noon Aesthetic.

Behandlingstilbud for fukt

Mesoterapi er en effektiv vitaminboost for huden. Det er en rynkereduserende behandling som gir huden ny vitalitet gjennom mange små injeksjoner. Huden tilføres et næringskompleks bestående av hyaluronsyre, vitaminer, aminosyrer, co-enzymer, mineraler og/eller antioksidanter som etterlater huden frisk og glødende

Microneedling med Dermapen er en avansert fraksjonert behandling som er designet til å fremprovosere en tilhelningsrespons i huden. Behandlingen øker den naturlige produksjonen av kollagen og elastin i huden. Perfekt for deg som ønsker sunnere hud, økt glød, opp-strammende effekt, jevnere hudtone, minimere porer, arr og redusere rynker

Hudfornyelse med skinbooster

Forbedrer hudens spenst og struktur. Restylane Vital er en prisbelønnet og anerkjent skjønnhetsbehandling som gir huden glød ved å glatte ut huden skånsomt og naturlig fra innsiden. Ved å fylle på med hyaluronsyre under huden, øker Restylane Vital fuktbalansen og gir huden bedre spenst og struktur. Det er vitenskapelig bevist at Restylane Vital forbedrer hudkvaliteten, og produktet kan brukes til å forynge utseendet på ansikt, hals, utringning og hender.

Aquagold behandling har god effekt på porer og fine linjer, samtidig som den tilfører huden fukt, bedrer spensten og gir huden en vakker glød.
Denne kombinasjonsbehandlingen minsker porer, reduserer talgproduksjon og forebygger akne. Kan også brukes med serum som hyaluronsyre og antioksidanter. Vi tilpasser blandingen etter dine behov og ønsker.

PRP behandling er en stamcellebehandling der dine egne vekstfaktorer blir brukt. Dette er en helt naturlig behandling, der dine egne vekstfaktorer i konsentrert form blir injisert i et spesifikt område på kroppen.
Resultatet blir en forhøyet cellefornying, som igjen gir økt produksjon av kollagen og elastin i områdene som blir behandlet.