Hva er strekkmerker?

Strekkmerker/striae er skader som skjer i underhuden og viser seg først som mørkeblå striper. De mørke stripene er overstrekking av de elastiske fibrene som finnes i huden, og er som oftest en permanent skade.

Hvorfor får vi strekkmerker

Strekkmerker oppstår på grunn av at huden strekkes for fort. Dette kan være på grunn av vektøkning, økning av muskelmasse og graviditet. Stripene i huden kommer av at de elastiske fibrene i huden blir strekt så mye at de ikke klarer å gjenvinne sin elastisitet. Når disse fibrene blir strekt for mye, vil det oppstå stripete linjer i huden som ikke forsvinner av seg selv.

Andre årsaker til strekkmerker:

  • Arvelig
  • Rask vektøkning
  • Hormonelle påvirkninger
  • Sees oftere hos kvinner enn menn. Spesielt under graviditet der magen raskt vokser og strekker huden.
  • Vi ser også at kroppsbyggere vil ha en høyere risiko for strekkmerker, spesielt på overkroppen.

Behandling mot strekkmerker

Tidligere har det blitt anbefalt diverse kremer og oljer som skal kunne forebygge strekkmerker, men som dessverre ikke har vist å gi god nok effekt. Laserbehandlinger har tidligere kunnet hjelpe mot rødhet/blåheten som oppstår tidlig når en får strekkmerker slik at de blir mindre synlig og lysere i farge. Ubehandlede strekkmerker vil over tid bli naturlig lysere og mindre synlig av seg selv. Laserbehandling før bare fremskyndet denne prosessen.

Nå kan vi tilby enda bedre behandling for strekkmerker med Fotona SP Dynamis.
Ved å bruke flere bølgelengder, får vi en oppstramming i huden der de elastiske fibrene har blitt strukket, hudoverflaten blir også behandlet med en fraksjonert laser modalitet som igjen gjør at selve strekkmerket blir mindre synlig etter behandlingene.

Behandlinger

Følgende behandlinger er tilgjengelig: