Rynker er en helt naturlig del av aldringsprosessen. Etter hvert som vi blir eldre mister huden noe av sine elastiske egenskaper, huden blir tynnere og på overflaten vises det som tynne og grove rynker, dette er en helt naturlig del av hudens aldring.

Hvorfor får vi rynker?

Det er mange årsaker til rynker, det er naturlig og en del av alders prosessen vi skal alle igjennom. Genetiske faktorer, livsstil , hormoner og mye mer spiller inn på hvor tidlig og hvor mange og grove dype linjer vi vil få.
Hudtypen vår som bestemmes av våre gener spiller en stor faktor på rynker, lysere hud er mest utsatt for rynkedannelse.
Røyking hemmer de tynne små blodårene (kapillære blodomløpet) som gir næring til huden og gjør den tynnere og mer sårbar for rynkedannelse.
Solen sine UVA og UVB stråler lager forandringer dypt i huden som vil over tid vil gjøre huden tynnere og fremskynde aldersprosessen i huden som igjen vil lettere før til rynker.

Forebygging av rynker

Siden vi vet at livsstil , sol, røyk er de ytre faktorene vi kan endre så vil dette være den beste forebyggingen mot rynker, genetikken kan vi ikke endre. Pass på å bruke solbeskyttelse og unngå overdreven soling og unngå røyk.

Behandling mot rynker

Rynker er normalt og er noe vi alle vil få, det er ikke noe som behøver å bli behandlet. Men i et samfunn der vi blir mer og mer fokusert på utseende, fasade og tilgangen på kosmetiske behandlinger så er det mange ulike behandlingsformer som kan redusere rynker.

 • De mest vanlige og best dokumenterte behandlingene for å få en tykkere og mer motstandsdyktig hud for hjemmebehandling, er hudprodukter som inneholder retinoider , som A vitaminsyre. Disse kremene må brukes over lang tid for å gi ønsket effekt. I starten kan det gi noe rødhet og irritasjon til huden. Vi tilbyr veiledning og oppfølging på våre anerkjente hudprogram fra den verdenskjente dermatologen Zein Obagi, ZO skin health og hudprogrammet fra Noon Aesthetics.
 • Botox mot rynker er også en behandling for dynamiske rynker , der vi injiserer små doser i muskulaturen i huden. Huden vil da glattes ut og små og dypere rynker blir mindre synling. Denne behandlingen varer i mellom 3-5 måneder og må gjentas for å opprettholde resultatet.
 • Filler behandling med hyaluronsyre som Restylane og Juvederm brukes til å fylle ut dypere linjer og furer i huden for å løfte, kan også brukes til å skulpturere kinnben, hake, kjevelinjer, fylle i lepper , tåregrop og tilføre fuktighet til huden. Denne behandlingen varer alt fra 3-6 måneder, eller mer.
 • Laser behandling brukes også for å løfte og stimulere hud og minimere og fjerne rynker. Alt fra kun stimulerende laserbehandlinger som går dypt i huden for å danne kollagen og elastin, til mer overfladiske behandlinger der teksturen og hudoverflaten vil bli behandlet for å fjerne og minimere alderstegn. Vi tilbyr mange forskjellige laserbehandlinger skredderstydd til ditt behov og livsttil.
 • IPL- Dye VL behandling for ujevnheter høyt i huden som sprengte blodkar og pigmentskader, varmen vil også stimulere til noe kollagen og elastindannelse.
 • Clearlift laser behandling uten nedetid for løft og stimulering av kollagen og elastin til huden.
 • Fotona 4D: behandling i 4 plan inkludert en overflate peeling for behandling av tekstur, linjer, furer og pigmenter.
 • Erbium lett, medium eller dyp peeling, fraksjonert laserbehandling for rynker, arr og oppstramming.
 • PRP behandling, i kombinasjon med mikroneedling / dermapen for å injisere egne stamceller til huden for å lage en kontrollert skade slik at huden “våkner” og stimulerer til nydannelse av kollagen og elastin.
 • Mikroneedling- Dermapen for å lage en kontrollert skade i huden slik at den stimulerer og lager nydannelse av kollagen og elastin. vil også behandle hudoverflaten tekstur og pigmenter.
 • Mesoterapi- små dråper av vitaminer og antioksidanter for å forsterke og stimulere hudoverflaten.

Behandlinger

Følgende behandlinger er tilgjengelig: