Rynker rundt øyne og tunge øyelokk

Rynker rundt øyene og tunge øyelokk er noe de aller vil oppleve jo eldre vi blir. I bunn og grunn så er smilerynker noe vakkert som viser at vi har levd et liv, ‘øynene er sjelens speil’ er et ordtak som passer fint inn her.

Men så er det mange årsaker til at noen har tunge øyelokk, eller dypere linjer tidlig i livet, og dette beror på flere ting. Mange kan få det tidlig og ønsker enten å forebygge utviklingen for å utsette et eventuelt kirurgisk inngrep, eller pga livshendelser som har satt sine spor. Dette gjør gjerne at de rett og slett føler det er for tidlig i livet å få dype linjer rundt øyene.

Det at noen opplever tunge eller hengende øyelokk kan være en medfødt årsak, der løfte muskelen i øve øyelokk er svakere.
Noen kan ha fått et traume, som kan komme av en direkte skade, eller ved bruk av kontaktlinser og repetitiv øyegnikking, det kan også komme av arv og alderdom.

Smilelinjer rundt øyne kommer som oftest alltid av muskulær bevegelse-. Rundt øyet vårt er det en stor ringmuskel som trekker seg sammen når vi viser mimikk, som smiling, mysing, sovestilling, mangel på søvn, hudoverskudd, vektap og fettansamlinger under øyet. Det er vanlig å miste mye av volumet i ansiktet jo eldre vi blir, vi mister volum i fettputene i ansiktet, beinstillingen i skjelettet vil endre seg i løpet av livet og tap av muskel masse vil også føre til rynker eller smilelinjer, tung hengende hud og poser.

Hvilke behandlinger kan passe for meg?

Rynker rundt øynene

Forebygging er alltid viktig, begynn tidlig med øyekremer som er tilpasset din hud, bruk solfaktor og solbriller.
Vi skiller som oftest mellom Dynamiske og Statiske linjer- rynker.
Dynamiske linjer- rynker kommer av muskelsammentrekning, som når du smiler , da trekkes ringmuskelen seg sammen og vi får linjer i huden, som går tilbake når vi er ung.
Statiske linjer -rynker er rynker eller linjer i huden som er der når du ikke bruker muskulaturen, altså hele tiden. Disse linjene har kommet som oftest etter langvarig bruk av muskelbevegelser, eller en fast sovestilling der huden har blitt presset sammen over tid og laget en fold. Dette er pga at huden i dette området har mistet kollagen og elastin og har blitt litt mindre spenstig.

Behandling for dynamiske rynker rundt øynene kan passe for mange, da injiserers små mengder av botuliniumtoxin i ringmuskelen på strategiske områder for å midlertidig gi muskulaturen en pause. Huden her vi da ikke trekke seg sammen.

Behandling for statiske linjer rundt øyne er noe mer vanskelig da dette er blitt en permanent linje/rynke, men en kombinasjon med laserbehandling for å stimulere til nydannelse av kollagen og elastin med toxin og noen ganger filler vil kunne gi et flott resultat.

Behandling for tunge øyelokk , her kan laser være et god alternativ for å gi et fint løft. Laser vil også kunne forebygge og utsette et eventuelt kirurgisk inngrep, spesielt for de som har arvelige tendenser og vet at de engang i fremtiden vil måtte trenge kirurgi for å løfte øyelokk.

Når bør kirurgi vurderes?

Når øyelokket begynner å utover synsfeltet er det et tegn til å vurdere kirurgi.

Hvilke behandlinger for smilelinjer og øyelokk tilbyr vi

  • Botuliniumtoxin : Små dråper injeksjoner med botox rundt øye for å dempe mimikken, varer normalt ca i 3-5 mnd. Perfekt for deg som ønsker å forebygge statiske linjer-rynker.
  • Smooth eye laserbehandling : Laserbehandling for å løfte øyelokk og redusere linjer og rynker rundt og under øye. Anbefalt kur på 3-5 behandlinger med ca 4 ukers mellomrom. Vedlikehold ca 1-2 ganger i året.
  • PRP : dermapen og injeksjonsbehandling med dine egne stammceller for å gi en naturlig forbedring av huden rundt øyne, anbefales en kur på 3 behandlinger hver 4-6 uke, vedlikehold 1-2 ganger i året.
  • Light eyes : Mesoteratpi for poser-mørke ringer under og rundt øyne
  • Tear though - tåregrop med filler : Filler injisert under øyne for å minimere hulhet, mørke ringer under øyne.

Behandlinger

Følgende behandlinger er tilgjengelig: