Medisinsk svettebehandling

Stopp overdreven og sjenerende svette (hyperhidrose). Medisinsk svettebehandling er en sikker og svært effektiv behandling som gir en langvarig effekt mot overdreven svette.

Stopp overdreven svette (Hyperhidrose)

Dette er en medisinsk behandling som bruker reseptbelagte legemidler.
I henhold til legemiddelforskiften om reklame for reseptbelagte legemidler har vi ikke lov navngi legemidlene som blir brukt i behandlingen.

Overdreven svette er en meget sjenerende tilstand for den som er plaget, mange føler de står alene i å oppleve dette, men det er faktisk en ganske alminnelig tilstand.
Det er ikke farlig, men kan være hemmende i jobbsituasjoner, sosiale tilsetning eller hele tiden.
Å svette er kroppen sin måte å regulere temperatur, men for de som er plaget med ekstrem svette har ikke en regulering som er vanlig, som igjen gjør at du svetter mye mer enn normalt. Det blir ofte også forsterket psykisk da det er noe du tenker på hele tiden.

Hvorfor svetter noen mer enn andre?

Hvorfor noen svetter mer enn andre er ikke helt fastslått, en antar at det er som følge av overaktive svettekjertler, muligens et problem av det sympatiske nervesystemets eller at arvelige faktorer spiller inn.
Noen har hyperhidrose over hele kroppen, som kan komme av ulike medisinske tilstander eller medisiner, dette blir kalt sekundær hyperhidrose, gravide, kvinner i overgangsalderen eller med lavt blod sukker kan oppleve sekunder hyperhidrose.

Injeksjonsbehandling av hyperhidrose

Mange vet ikke at det er mulig å få behandling for hyperhidrose, enkelt og langvarig med bruk av injeksjoner.

Etter at du har blitt godkjent til behandling vil vi først starte med å ta en svettetest med jod for å se hvor plaget du er. Det vil så bli desinfisert og markert opp området som skal behandles. Det injiseres så reseptbelagt middel som har et virkestoff som blokkerer nervenes signal til svettekjertlene slik at svetten reduserer. Det er normalt at det tar opp til 7-14 dager før optimal effekt. Vår erfaring er at de fleste vil ha en effekt på 9-12 måneder, noen kan oppleve lenger varighet. Et fåtall vil kun få virkning i 3-6 måneder. Selve virkestoffet virker kun i 3 måneder.

Denne behandlingen er anbefalt for deg som har lokalisert hyperhidrose, ikke generalisert over hele kroppen.

Selve behandlingen er unnagjort på ca 10- 15 minutter og er ikke smertefull, kun assosiert med litt ubehag.

Hvor effektiv er behandlingen?

De fleste får en virkning på hele 90% reduksjon av svettingen etter en behandling. Når effekten er borte kan du ta en ny behandling. Man ser at dersom du tar flere behandlinger kan effekten bli bedre og vare lenger for hver gang. En behandling varer i typisk 6 måneder.

Er det bivirkninger med behandlingen.

Da vi bruker en tynn nål og gir deg en del stikk vil det alltid være fare for infeksjoner, men det er ytterst sjelden. Noen kan også få små blåmerker i huden.

Les mer om hyperhidrose

FAQ - Ofte spurte spørsmål

Priser

Andre områder
kr. Ta kontakt
Axiller (armhuler)
kr. 4250,-
Rebecca i Tbl Medical

Har du spørsmål vedrørende denne behandlingen?

Jeg heter Rebecca Bergetun. Kontakt meg eller mine kolleger, og vil hjelpe deg ved første anledning.

Send en epost til info@tblmedical.no, eller ring kundesenteret på tlf: 464 26 421.