PRP Behandling mot hårtap

PRP (Platelet Rich Plasma) er svært effektivt mot hårtap.TBL Medical utfører PRP behandling i Bergen og Knarvik

NYHET - Inkluderer også HAIRestart behandling

PRP - Platelet Rich Plasma

NYHET - Vi inkluderer også Fotona laserprotokollen HAIRestart i behandlingen uten ekstra kostnad. 

Platelet Rich Plasma– ofte forkortet til kun PRP, er en effektiv behandling mot hårtap

Det Norske medisinske navnet er egentlig blodplateberiket-plasma forkortet PRP (Platelet Rich Plasma) og har blitt brukt i tradisjonelle medisinske behandlinger i mange tiår, men blir nå mer og mer brukt i kosmetiske behandlinger pga sin celle regenererende effekt.

Her ser vi PRP bli sprøytet inn i et spesifikt område. Det kapillære blodomløpet økes hårsekkene «våkner» til livet igjen. Behandlingen tar ikke lang tid å gjennomføre. Vi anbefaler 1 til 3 behandler, alt etter behov.

Hvordan virker PHP behandling?

Blodet vårt består hovedsakelig av to hovedkomponenter – røde blodlegemer og plasma.
Plasma er full av de hvite blodlegemer (Leukocytter) og vekstfaktorer (Growth factors – wikipedia link). Begge, men spesielt vekstfaktorer er essensielle for å øke cellefornyelsen, hindre nedbrytning (aldring) av kroppens organer og for produksjon av nye kapillærer (Blodsirkulasjon).

Blodsirkulasjonen rundt hårsekkene blir dårligere

Grunnen til hårtap, kan stort sett forklares med at blodsirkulasjonen rundt hårsekkene blir dårligere. Etter hvert som de små blodårene (det kapillære blodomløpet) rundt hårsekkene minker, vil de produsere tynnere og tynnere hårstrå, helt til produksjonen stopper helt opp, og hårsekken slutter å produsere hår.

Hormoner og spesielt DHT hormonet (Dihydrotestosteron), spiller en viktig rolle for hårtap. Forskere har konkludert med at DHT er hovedårsaken til arvelig hårtap hos menn. Hormonet struper blodomløpet rundt hårsekkene og hårsekkene dør.

Det finnes flere medisiner som reduserer produksjonen av DHT, der Propecia er den mest kjente og som oftest blir brukt i behandling av hårtap for menn. PRP vil ikke redusere DHT, kun “fixe” det DHT har ødelagt, slik at hårsekkene igjen kan produsere hårstrå.

Stoppe og reversere hårtap med PRP

Ved hjelp av PRP kan vi nå stoppe hårtap og til dels reversere tidlig hårtap.
Det er klinisk bevist, at ved å sprøyte PRP inn i et spesifikt område, økes produksjonen av det kapillære blodomløpet, som igjen betyr at hårsekkene «våkner» til livet igjen.

Hårsekker som kun har produsert tynne hårstrå, vil på grunn av PRP produsere tykke hårstrå igjen.

Hårsekker som har stoppet fullstendig å produsere hårstrå er litt vanskeligere, men det er bevist at hårsekker som ikke produserer hår, kan ligge «sovende» i 5 år uten å dø fullstendig.

Det betyr at ved hjelp av økt blodsirkulasjon, så vil disse kunne produsere hår igjen, faktisk har kliniske studier har vist at PRP økte antall produserende hårsekker med 22% i et område på 1 cm2.

Nå høres ikke 22% så veldig mye ut, men dette var hårsekker som ikke produserte hår før pasienten ble behandlet med PRP. Studien viste også at hårtykkelsen på produserende hårsekker økte med 70%.

Hvem kan behandles med RPR?

Alle typer alopecia kan behandles med PRP, men alopecia androgenica (Arvelig hårtap) og alopecia areata er typene der det er gjort flest kliniske studier med PRP. Områder der håret er fullstendig er borte , er vanskelig å behandle. Såkalt diffust hårtap (Spredt hårtap, der hårene blir tynnere) er lett å behandle og gir best resultater.

Personer som har vært fullstendig skallet over lengre tid vil dessverre ikke kunne behandles, da hårsekkene trolig ikke er aktive lenger.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Selv om det kan være nok med en enkel behandling for å stoppe hårtapet, anbefales det alltid en kur på 3 behandlinger over 3 mnd.

Link : Klinisk studie –Effekten av PRP mot hårtap

FAQ - Ofte spurte spørsmål

 • 1. Er det noen farer eller bivirkninger med PRP behandlingen?
  • Vi bruker kun Arthrex ACP double-syringe system for å kunne gi den sikreste og raskeste forberedelsen for å få ut autologous platelet-rich plasma (PRP)
  • Da vi IKKE tilfører noe til din PRP er det ingen farer for allergiske reaksjoner. Du får kun tilbake din egen PRP uten noen som helst tilsetninger som andre kit bruker, feks. autokoagulant, hyalaronsyre eller vitaminer o.l
 • 2. Hvordan foregår en PRP behandling?
  • Området vil bli renset før behandling
  • Vi vil så ta en “blodprøve”. Kun 15 ml vil bli hentet ut.
  • Prøven vil umiddelbart bli sentrifugert og plasma vil bli hentet ut.
  • Vi bruker som oftest en mesogun ( en injektor med kompresstyrt luft som injiserer i riktig nivå og leverer prp i eksakte doser over området). Dette betyr en så og si smertefri behandling for deg, det er da ikke noe nødvendighet for bedøvelse.
  • Det er selvsagt også mulighet for å injisere med skarp nål, dette vil være mer smertefullt.
 • 3. Kan jeg kombinere medisiner (oralt) eller topikale medisiner når jeg får PRP?
  Ja. Medisiner som propecia, avodart, eller Rogain (minoxidil) for hårtap kan du selvsagt kombinere med PRP, dette kan gi en raskere og noen ganger bedre effekten en med PRP alene.
 • 4. Kan jeg kombinere hårtransplantasjon og PRP behandling?
  Ja. Hårtransplantasjon er blitt mer og mer vanlig, mange av våre pasienter har fått denne behandlingen i kombinasjon med selve operasjonen, og blir oppfordret av sin lege å fortsette med prp etter operasjon. I noen tilfeller er det også anbefalt før operasjon. Vi ønsker derfor avklaring på forhånd når det er anbefalt med PRP etter operasjon fra kirurg, da de fleste får dette umiddelbart etter forplanting av hårsekkene. Derfor vil tiden etter variere fra klinikk til klinikk, men de fleste anbefaler det senest men tidligst 4 uker etter operasjon.
 • 5. Hva må jeg tenke på før en behandling med PRP?

  Vi anbefaler at du kommer til behandling med nyvasket hår uten produkter som , hårvoks, gele etc.

  • Ta gjerne med en ren caps da etter en behandling kan du ikke vaske håret på minst 6 timer.
  • Spis sunn mat og kom hydrert til behandling, fet mat og de som er dehydrert vil og kan få en dårligere prp. Det vises umiddelbart i prp resultatet som blir sentrifugert ut.

Priser

En behandling PRP
kr. 5990
En behandling
Tre behandlinger i pakke
kr. 14990
Tre behandlinger
HAIRestart
kr. 0,-
Fotona laserprotokollen for hartap (HAIRestart) er inkludert i PRP uten ekstra kostnad.
Rebecca i Tbl Medical

Har du spørsmål vedrørende denne behandlingen?

Jeg heter Rebecca Bergetun. Kontakt meg eller mine kolleger, og vil hjelpe deg ved første anledning.

Send en epost til info@tblmedical.no, eller ring kundesenteret på tlf: 464 26 421.